Looking For Anything Specific?

Resepi Kuih Tradisional Kelantan : 24 Makanan Tradisional Kelantan Sedap Belaka Kena Cuba Saji My : Lebih lebih lagi kuih jenis basah basah.

Ubi yang dah siap empuk dikupas kulit lalu dilecek2 sampai lumat @ le'it * kata oghe kelate *. Nama kuih ini memang unik. So, makanan yang kat bawah2 ni macam … Cuma sekarang emak udah malas nak buat. Kena fikir makanan yang berkhasiat aje.

Kena fikir makanan yang berkhasiat aje. Resepi Kuih Koci Kelantan Gemok Gemok Yang Menyelerakan Daridapur Com
Resepi Kuih Koci Kelantan Gemok Gemok Yang Menyelerakan Daridapur Com from daridapur.com
Semuanya memang sedap dan unik. Ubi yang dah siap empuk dikupas kulit lalu dilecek2 sampai lumat @ le'it * kata oghe kelate *. Nama kuih ini memang unik. Kali ini saya ingin membawa para pembaca mengenali makanan tradisional rakyat negeri kelantan. Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook. Ops, apa istimewanya kuih cara berlauk ni ya. Kuih cara yang biasa saya tengok di kedai berwarna hijau dan takder lauk. Ada uniknya resepi orang lain kan!

Kalau nak disenaraikan, memang panjang listing makanan asli kelantan ni.

Masak tempoyak pucuk ubi campur; Nama kuih ini memang unik. So, makanan yang kat bawah2 ni macam … Ada uniknya resepi orang lain kan! 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; Ops, apa istimewanya kuih cara berlauk ni ya. Lebih lebih lagi kuih jenis basah basah. Kalau nak disenaraikan, memang panjang listing makanan asli kelantan ni. Kuih cara yang biasa saya tengok di kedai berwarna hijau dan takder lauk. Oleh sebab bentuk kuih ini seperti topi apabila digoreng,ia diberi nama kuih topi. Kena fikir makanan yang berkhasiat aje. Jika anda orang kelantan dan pernah cuba semua ni, perghhh…korang memang ore kelate pure. Kalau kuih ini dimakan sebaik lepas digoreng, ianya rasa lemak berkelapa dan sedap.

Ops, apa istimewanya kuih cara berlauk ni ya. Kena fikir makanan yang berkhasiat aje. Ada uniknya resepi orang lain kan! Pecahkan telur dalam mangkuk, kacau seketika dan ketepikan. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut;

Oleh sebab bentuk kuih ini seperti topi apabila digoreng,ia diberi nama kuih topi. Kuih Tradisional Kelantan Home Facebook
Kuih Tradisional Kelantan Home Facebook from lookaside.fbsbx.com
Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional. Cuma sekarang emak udah malas nak buat. Kali ini saya ingin membawa para pembaca mengenali makanan tradisional rakyat negeri kelantan. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; So, makanan yang kat bawah2 ni macam … Kena fikir makanan yang berkhasiat aje. Jika anda orang kelantan dan pernah cuba semua ni, perghhh…korang memang ore kelate pure. Kuih cara yang biasa saya tengok di kedai berwarna hijau dan takder lauk.

Kuih cara yang biasa saya tengok di kedai berwarna hijau dan takder lauk.

Semuanya memang sedap dan unik. Kalau nak disenaraikan, memang panjang listing makanan asli kelantan ni. Kali ini saya ingin membawa para pembaca mengenali makanan tradisional rakyat negeri kelantan. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; Ubi yang dah siap empuk dikupas kulit lalu dilecek2 sampai lumat @ le'it * kata oghe kelate *. Oleh sebab bentuk kuih ini seperti topi apabila digoreng,ia diberi nama kuih topi. Kalau kuih ini dimakan sebaik lepas digoreng, ianya rasa lemak berkelapa dan sedap. Ubi keledek 5 ketul + sesudu besar garam buku * ubi dibasuh bersih, direbus dengan kulitnya sekali sampai empuk*. Pecahkan telur dalam mangkuk, kacau seketika dan ketepikan. Nama kuih ini memang unik. Cuma sekarang emak udah malas nak buat. Ada uniknya resepi orang lain kan! Masak tempoyak pucuk ubi campur;

Ratakan ubi dalam mangkuk adunan, masukkan tepung sebanyak 1/4 dari. Ubi keledek 5 ketul + sesudu besar garam buku * ubi dibasuh bersih, direbus dengan kulitnya sekali sampai empuk*. Nama kuih ini memang unik. Ops, apa istimewanya kuih cara berlauk ni ya. So, makanan yang kat bawah2 ni macam …

Oleh sebab bentuk kuih ini seperti topi apabila digoreng,ia diberi nama kuih topi. Kuih Muih Kelantan Handmade By Ummi प स ट Facebook
Kuih Muih Kelantan Handmade By Ummi प स ट Facebook from lookaside.fbsbx.com
Kalau kuih ini dimakan sebaik lepas digoreng, ianya rasa lemak berkelapa dan sedap. Ubi keledek 5 ketul + sesudu besar garam buku * ubi dibasuh bersih, direbus dengan kulitnya sekali sampai empuk*. Ops, apa istimewanya kuih cara berlauk ni ya. Ada uniknya resepi orang lain kan! Ratakan ubi dalam mangkuk adunan, masukkan tepung sebanyak 1/4 dari. Pecahkan telur dalam mangkuk, kacau seketika dan ketepikan. Kuih cara yang biasa saya tengok di kedai berwarna hijau dan takder lauk. Kali ini saya ingin membawa para pembaca mengenali makanan tradisional rakyat negeri kelantan.

Oleh sebab bentuk kuih ini seperti topi apabila digoreng,ia diberi nama kuih topi.

Kuih cara yang biasa saya tengok di kedai berwarna hijau dan takder lauk. Cuma sekarang emak udah malas nak buat. Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional. Ops, apa istimewanya kuih cara berlauk ni ya. Kalau kuih ini dimakan sebaik lepas digoreng, ianya rasa lemak berkelapa dan sedap. Ratakan ubi dalam mangkuk adunan, masukkan tepung sebanyak 1/4 dari. Jika anda orang kelantan dan pernah cuba semua ni, perghhh…korang memang ore kelate pure. Pecahkan telur dalam mangkuk, kacau seketika dan ketepikan. Ada uniknya resepi orang lain kan! So, makanan yang kat bawah2 ni macam … Ubi yang dah siap empuk dikupas kulit lalu dilecek2 sampai lumat @ le'it * kata oghe kelate *. Semuanya memang sedap dan unik. Lebih lebih lagi kuih jenis basah basah.

Resepi Kuih Tradisional Kelantan : 24 Makanan Tradisional Kelantan Sedap Belaka Kena Cuba Saji My : Lebih lebih lagi kuih jenis basah basah.. Ratakan ubi dalam mangkuk adunan, masukkan tepung sebanyak 1/4 dari. Ops, apa istimewanya kuih cara berlauk ni ya. Kalau nak disenaraikan, memang panjang listing makanan asli kelantan ni. Lebih lebih lagi kuih jenis basah basah. Cuma sekarang emak udah malas nak buat.

Posting Komentar

0 Komentar